GeeCON – cast prvni

Tento zapisek pisi z me obstarozni G1, takze cekejte vic chyb nez obvykle a necekejte diakritiku. Pokusim se tu zapsat sve postrehy z GeeCONu – konference, na kterou se mi podarilo vetrit.

Keynote

Keynote byla docela zajimava, tocila se kolem Oraclich planu ohledne Javy.

Vypada to optimisticky, Oracle udajne chce do Javy hodne investovat. A to nejen na serveru, ale pry i na jinych zarizenich.

Velky Lary si dokonce pry hral s JavaFX, libilo se mu to a tak to budou dal rozvijet.

Prezentator byl super, musim se s vami podelit o par jeho hlasek:

Harry Ellison je geek jako vy nebo ja. Jenom ma o trochu vic penez. A lodi. A ma krasnou zenu. Ale jinak je to normalni geek.

Geeks do not have friends, geeks have peers.

There are 300 language implementation runnig on Java. Half of them are Lisps

Co se tyce novinek zaujaly me hlavne tyto dve. Prvni je o tom, ze se chystaji sloucit Hotspot an JRockit. Pokud by se jim to povedlo, tak by to mohlo byt zajimave.

Druha je take potesuji. Snazi se napravit cele to divadlo kolem JCP. Hura

Pak take tvrdil, ze se rozhodne nechystaji zabit ani Glassfish, ani NetBeans a dokonce ani JDeveloper.

Apache Aries

Dalsi prezentace byla o Apache Aries. Mela ji Holly Cummins, ale nejak nebyla ve sve kuzi. Asi to bylo tim, ze uz nema modre vlasy. Nebo tim, ze nepovidala o performance.

Jak jsem pochopil, tak Aries je pokus o pouziti OSGi v Java EE. Neco mezi Spring DM serverem, Felixem a Springem. Je to postavene na nejakem standardu a vypada to docela nadejne. Vic jsem nepochytil. Ale chystam se na to mrknout podrobneji.

Spring Roo
Pak jsem se byl podivat na Spring Roo. Prezentator hodne spatny, demem to trochu vylepsil. Roo je neco jako Grails nebo Rails, ale pro Javu a Spring. Jeste nevim jestli se mi to libi nebo ne, na prototypy by se to ale urcite hodilo. To je zatim vse.

1 thought on “GeeCON – cast prvni

  1. Pingback: Myšlenky dne otce Fura » Blog Archive » GeeCON 2010 – den první

Comments are closed.