InfoQ

Dnes jsem zjistil, že ne všichni vědí o existenci zajímavého zdroje informací. Jmenuje se InfoQ a najdete tam spoustu užitečných článků, videí a rozhovorů ze světa Javy, .NETu a agilních technik.

Tento týden tam například vyšel naprosto dokonalý článek o modulárním systému, který má být součástí Javy 7. Ten si určitě přečtěte, napsal jsem ho totiž já. Sice mi ho editor trochu překopal, ale i tak můžete být oslněni záblesky mé geniality. Gratulace a šeky posílejte prosím poštou.

One thought on “InfoQ

  1. Honza Novotný

    Českým bloggerům začíná být republika malá 🙂

    Zdá se mi, že v poslední době je jakákoliv větší změna v Javě jako taková velmi problematická. Aby to nakonec s modularitou nedopadlo podobně jako s closures.

    Nicméně souhlasím s tebou (ostatně i pánové z JavaPosse se vyjadřují v podobném gardu), že modularita je pro další (svižnější) rozvoj Javy nezbytná. Jen na našem relativně malém CMS vidím, že modulární řešení jej posunulo na úplně jinou úroveň.

    Rozhodně je ale ten problém dost velkým oříškem – stačí se opravdu kouknout na Maven a po chvíli člověk zjistí, jak jsou vazby mezi (nejen) transitivními závislostmi ve výsledku složité. Maven je tu již několik let a stále nemám pocit, že to funguje bezproblémově.

Comments are closed.