Hledám práci

(Pozor, tento zápisek není o Javě, ale o mě, takže ho radši nečtěte)

Tak už vám tady na blogu svými nedostižnými články několik let pomáhám. Teď určitě pomůžete vy mě. V prosinci mi skončil kontrakt v Irsku a teď nemám co dělat. Původně jsem chtěl dělat něco do školy (dal jsem se na dálkové doktorandské studium), ale po dvou dnech jsem přišel na to, že mě to vůbec nebaví. Myslím, že na konci ledna mi to už poleze krkem úplně.

Takže jsem si řekl, že je na čase si začít hledat práci. Ale nějak ani moc nevím co bych chtěl dělat, mám dokonce pár protichůdných požadavků. Docela mi vyhovuje práce na volné noze. Pár měsíců pracovat, pak pár týdnů volna a pak znova. Programováním se živím protože mě to baví. Rozhodně se mi nechce sedět někde v bance a prát se s proprietárním frameworkem jenom proto, že mému zaměstnavateli dobře platí. Chtěl bych dělat něco zajímavého. Docela mě baví řešit zajímavé problémy a myslím si, že je umím i docela řešit. Taky bych si chtěl konečně vyzkoušet práci v týmu, který se alespoň pokouší o něco jako je agilní vývoj. To se mi zatím nepodařilo.

A co můžu nabídnout? Jsem hodně dobrý Java programátor, moje nejsilnější stránkou je práce na backendu, Spring umím skrz na skrz, docela se vyznám v ORM a programování nad databází obecně. Jsem fanda do unit testů a automatických testů obecně. Párkrát se mi podařil i vývoj řízený testy. Myslím si, že mám docela přehled o Javovských technologiích. Jsem taky docela silný v objektově orientovaném programování, nebál bych se ani složitější architektury. Strávil jsem i pár měsíců prací na build systému postaveným nad Mavenem, takže i do něj vidím docela obstojně. Pokud si někdo potrpí na papíry, tak mám průkaz mladého řidiče (takový ten s Hurvínkem), asi 25 vysvědčení, jsem inženýrem přírodních věd a mám i SCJP, SCWCD, SCBCD a CAE.

Pokud jde o ty měkčí dovednosti, myslím že bych dokázal i vést pár programátorů, dovedu mluvit i bez většího koktání a to dokonce i anglicky. Vím toho dost i o výrobě programů z širšího pohledu. Tuším co a jak dokumentovat, na co si dát pozor a tak. Dokonce jsem se už skoro naučil dělat to, co je užitečné pro zákazníka, a ne to, co by bylo zajímavé technicky. Ale znáte to, vždycky už si myslím, že vím jak ten software dělat, ale pak mě najednou zas něco překvapí. Taky jsem zrealizoval pár školení a všichni mi tvrdili jak se jim to líbilo.

Samozřejmě mám i slabiny. Z technického hlediska to bude asi frontend. JavaScriptu se pokud možno vyhýbám, ale umím hodně dobře Spring MVC, Spring Web Flow, samozřejmě standardní JSP a dokonce i Struts (nechť je jim země lehká). Ale to je asi tak všechno, JSF, Stripes, Wicket a spol bych se musel naučit. Ale neměl bych s tím problém. Co se týče měkkých nedostatků tak to bude možná prostořekost. Když někoho vidím dělat hloupost, tak mu to obvykle řeknu. Takže pokud potřebujete pomoci s psaním vlastního frameworku, tak vám maximálně řeknu, ať se na to vykašlete. Nebo přinejmenším pořádně zamyslíte.

Pokud tedy víte o někom kdo má zajímavý projekt a potřebuje si najmout špičkového, zkušeného, vzdělaného, zábavného, seniorního, šaramantního a i jinak bezchybného programátora, tak mu prosím pošlete odkaz na můj životopis. Nebo kdybyste měli zájem o školení Springu, neváhejte se na mě obrátit, něco vymyslíme.

12 thoughts on “Hledám práci

  1. dagi

    No Lukasi, priznam se, ze uplne nevim jestli se ti to s tim nacasovanim povedlo vzhledem k prave probihajici krizi… Tak hodne stesti!

  2. Lukáš Křečan Post author

    @Rasto: Lidi, kteří pracují pro americkou společnost, jako Dagi, cítí krizi mnohem reálněji než ostatní.
    @Mikoláš: To je určitě dobrý nápad, jednoho jsem už kontaktoval. Problém je poznat headhuntera s přidanou hodnotou od přeposílače životopisů.

  3. Rasto

    Pokial hladas pracu niekde v EU, mozem doporucit jedneho dost dobreho recruitera – Philipp Studt (p.studt@eurostaffgroup.com). Najdes ho aj na LinkedIn a Xing.

  4. Mikoláš

    Ano to rozhodne zalezi na tom jakeho HeadHuntera si clovek vybere 🙂 Philippa neznam,ale pokud jde o praci v Praze, Ostravě či Brně tak jsem k dispozici…..

  5. Petr

    Jestli ješte hledáš práci na volné noze a si tak šikovnej jak řikaš tak se ozvi ale je to asi z jineho soudku.

Comments are closed.