Devoxx

Dobrý den, hlásím se vám z Devoxxu. Původně jsem chtěl popsat všechny přednášky na kterých jsem byl. Ale absolutně to nestíhám, včera jsem tu byl od devíti do desíti. Navíc jim tu docela hapruje internet. Takže jen vypíchnu věci, které mě zaujaly. Očekávejte ještě víc chyb než je u mě obvyklé. Pořadí je víceméně chronologické.

Scala
Byl jsem na přednášce o Skale. Hodně se mi to líbilo. Rozhodně je to jazyk s kterým si dokážu představit pracovat. A to jsem hodně vybíravý. Ještě bych ho nechal chvíli dozrát, ale pokud si chcete rozšířit obzory a naučit se jeden z těch nových krásných jazyků nad JVM, pohrát si s novými myšlenkami, ale nechcete se vzdát typové kontroly, Scala je jazyk pro vás.

Android
Tady trochu zasáhl přednáškový komplex a asi na deset minut jsem usnul. Ale pak už jsem dával pozor a vypadá to také docela zajímavě. Hlavně se mi líbilo to, jak se dají aplikace vzájemně propojovat, uvidíme jak se to vyvine v budoucnu.

Elastic Grid
Pokud vás láká vyzkoušet si Amazon Grid, Elastic Grid vypadá jako pěkná pomůcka, která vám to může docela usnadnit. Nehrál jsem si s tím, ale to je něco co chci rozhodně zkusit.

Profilování
Strávil jsem dohromady asi čtyři hodiny na přednáškách Kirka Pepperdine. Ty jsou vždycky zajímavé, dal docela pěkné tipy na to jak ladit aplikace. Ukázal VisualVM, což je taková rozšířená JConsole, další věc na kterou by se stálo podívat. Taky jsem poprvé naživo viděl slavnou Holly Cummins. Ano a opravdu má modré vlasy.

Groovy místo XML
Tady jen drobný postřeh. Vypadá to že víc a víc projektů používá Groovy pro konfiguraci. Groovy je takové nové XML.

Apple
Skoro všichni přednášející používají Macy (kromě zaměstnanců IBM). To je docela zajímavé.

To je zajím všechno. Když budu mít čas, náladu a místní sít dovolí, pokusím se napsat něco víc.

6 thoughts on “Devoxx

  1. Vaclav Pech

    Presne jak pises. Pridal bych jeste JavaFX, o kterem byla vcerejsi keynote.
    Stav se u nas na JetBrains stanku, jestli budes mit cas, at zase slysim na chvili cestinu. Rozdavame tam taky pekna tricka 🙂

  2. Vaclav Tunka

    Mne pripadla jeste vcelku zajimava prednaska od Giovanni Asproniho o estimacich SW a obdivuhodny vykon Petera Kriense, ktery odprednasel OSGI i kdyz predtim ztratil hlas.

  3. Lukáš Křečan Post author

    Jasně děje se tu spousta věcí, jenom není kdy je popsat, takže si počkejte na příští týden, to se pokusím napsat víc.

  4. Roman Musil

    Ano, srovnání s Antverpama a loňským JavaPolis je nasnadě. Apple ntb byl kam se podíváš (hlediště i jeviště) a co se týče konfigurací pomocí Groovy, tak ten samý pocit jsem měl s anotacemi – skoro si nepamatuji na přednášku, která by se bez nich obešla.

Comments are closed.